+31 (0)6 14280179 info@genietmee.nl
september 28, 2021

Zoals jullie weten zijn vanaf 25 september de nieuwe coronaregels ingegaan, ook voor de zakelijke evenementen. Ik kan me voorstellen dat inmiddels niet meer helemaal duidelijk is wat wel en wat niet mag. Dus hieronder de regels die vanaf gelden voor je op een rijtje.

Coronatoegangsbewijs verplicht

Voor zakelijke evenementen en congressen vervalt de 1,5 meter regel en is een Coronatoegangsbewijs verplicht. Bezoekers moeten dus of gevaccineerd zijn, of in het bezit van een herstelbewijs (binnen zes maanden) of zij moeten testen voor toegang.

regels na 25 september

Uitzondering voor beurzen

Een beurs wordt gezien als een doorstroomlocatie, hier geldt geen verplichte inzet van coronatoegangsbewijs. Is er horeca aanwezig op het congres, dan gelden de regels voor reguliere horeca en is er dus wel een coronatoegangsbewijs nodig.

Meetings/vergaderingen

Vergaderingen of meetings worden niet gezien als evenement en indien er geen horeca aanwezig is, is het coronatoegangsbewijs niet verplicht. Zodra er wel horeca aanwezig is, is het bewijs wel nodig.

Vergaderen op het terras kan zonder coronatoegangsbewijs, alleen als je gebruik wil maken van het toilet in de locatie of als je binnen moet afrekenen geldt wel het CTB.

Zakelijke hotelovernachtingen

Wil je puur overnachten en maak je geen gebruik van horeca, dan heb je geen coronatoegangsbewijs nodig. Ook roomservice kan zonder coronatoegangsbewijs. Let wel op dat er een flink aantal hotels zijn die bij het inchecken om het coronatoegangsbewijs vragen, ook al ga je niet naar de horeca. Reden, om niet iedere keer het coronabewijs aan bezoekers te vragen als ze naar horeca of openbare toilet gaan.

Ook voor meerdaagse evenementen met overnachting is een toegangsbewijs verplicht dat de bezoekers iedere 24 uur moeten tonen.

Zorg als organisator van een evenement, meeting, bedrijfsuitje, incentive of andere zakelijke bijeenkomst tijdig voor hele duidelijke communicatie.

Hou er ook rekening mee dat een gedeelte van de werknemers, bezoekers of klanten niet komt zolang het verplicht is om een coronatoegangsbewijs te laten zien. 

Zodra er wijzigingen zijn in de regels, laten we het zo snel mogelijk wet

 

 

 

Geschreven door:Marjolein Kellerhuis

EventPA en oprichter van GenietMee, UITje Speciaal en het Eventcafé. Wil je samen genieten en beleven tijdens je zakelijke live meeting of event, dan ben je bij mij aan het juiste adres!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *