+31 (0)6 14280179 info@genietmee.nl
februari 16, 2022

‘Het land gaat weer open’  De woorden waar we als evenbranche zo lang op hebben moeten wachten was daar dan eindelijk gisterenavond tijdens de persconferentie. Een geweldig moment voor iedereen werkzaam in en voor de eventbranche.

In 3 grote stappen zal Nederland weer teruggaan naar ‘normaal’ en zijn zakelijke live evenementen weer toegestaan.

Stap 1: per direct

Per direct vervalt het advies om thuis niet meer dan 4 mensen te ontvangen. Ook het advies om zoveel mogelijk thuis te werken wijzigt in: werk maximaal de helft van de werktijd op kantoor.

Stap 2: 18 februari

Vanaf vrijdag 18 februari

 • Alle locaties in ons land weer open tot 01.00 uur.
 • Het coronatoegangsbewijs (3G) blijft nog tot 25 februari gelden op alle locaties waar die nu al getoond moet worden. Zoals in de horeca, in bioscopen, musea en theaters en bij professionele sportwedstrijden.
 • Eenmaal binnen op deze locaties is een vaste zitplaats, het dragen van een mondkapje en het houden van 1,5 meter afstand niet meer verplicht.
 • Ook geldt er geen bezoekersnorm meer. Op locaties met meer dan 500 mensen is een vaste zitplaats en het dragen van een mondkapje bij verplaatsing nog wel verplicht.
 • Het isolatieadvies na een positieve test wordt ingekort naar 5 dagen, mits iemand 24 uur geen klachten meer heeft.

Stap 3: 25 februari

De laatste stap zetten we op vrijdag 25 februari, dan mogen we weer bijna helemaal los!

 • Gelden weer de normale openingstijden
 • Nemen we afscheid van: het coronatoegangsbewijs (3G) op locaties waar minder dan 500 mensen binnen zijn
 • Ook nemen we afscheid van de  verplichte 1,5 meter afstand, het dragen van een mondkapje bij verplaatsing in de horeca, in het onderwijs of in de winkel, een maximaal aantal bezoekers en een vaste zitplaats in bijvoorbeeld de horeca.
 • Grote nachtclubs, discotheken, festivals en evenementen mogen dus weer onbeperkt opengaan.
 • Op plekken binnen waar meer dan 500 mensen bij elkaar komen en geen vaste zitplaats zijn, bijvoorbeeld in de nachthoreca of op festivals, moet iedereen een negatieve testuitslag laten zien. !!Dit geldt niet voor doorstroomlocaties zoals beurzen en congressen.
 • Om kwetsbare mensen de mogelijkheid te bieden om veilig te reizen, blijft het ook vanaf 25 februari nog verplicht om een mondkapje te dragen in het openbaar vervoer en op de luchthaven.

Dit betekent dat we weer volop zakelijke evenementen kunnen gaan organiseren en dat is ook gelijk te merken. Het resultaat is een enorme run op locaties en andere eventleveranciers. Hou hier zeker rekening mee als je een event wilt gaan organiseren. Zorg dat je op tijd begint met je voorbereidingen!

Mochten we je kunnen helpen met ideeën, heb je nog vragen over de nieuwe regels of wil je graag een freelance eventPA inzetten mail dan gerust naar info@genietmee.nl, we helpen je graag!

 

Zodra er wijzigingen zijn in deze regels, laten we het zo snel mogelijk wet

 

 

 

Geschreven door:GenietMee

GenietMee helpt je graag met de organisatie van je zakelijk live event, Future Adventure of Meet & Feed dinner

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *