+31 (0)6 14280179 info@genietmee.nl
juli 29, 2020

Stil, saai, niks te doen en veel te ver rijden. De redenen die ik als EventPA vaak hoor zodra ik begin over het organiseren van een zakelijk event in Friesland. Voor mij een reden om mee te gaan op de Locatietour van Linda op Locatie en Meet in Friesland. Zelf ervaren of Friesland geschikt is om zakelijk te genieten. Een ding kan ik je nu al verklappen, Friesland is echt zo leuk!

Natuurlijk lag mijn focus op zakelijke live events waar samen, plezier, ontspanning en verbinding centraal staan. Zoals je van mij gewend bent ga ik nooit voor standaard, maar voor locaties, activiteiten en producten die net dat beetje meer hebben. Dus neem even een paar minuten de tijd en GenietMee!

Locatietour Friesland

Genieten in de gevangenis

Op de fiets vertrekken we vanaf ons hotel richting de Blokhuispoort in Leeuwarden. Een voormalige gevangenis die tot 2007 nog in gebruik was. Inmiddels door BOEi, tevens eigenaar en verhuurder, omgetoverd tot een prachtige locatie waar je ook perfect terecht kan voor je zakelijk event. Workshops of vergaderingen in de cel, de kapel of een van de andere prachtige ruimtes. Je borrel in cafe de bak, die je als bedrijf in z’n geheel kunt afhuren. Drink & Eetlokaal Proefverlof waar je kunt genieten van een lunch, diner of borrel.

Blokhuispoort

Als je de grote binnenplaats oploopt lijkt het net of je in het buitenland bent. Ik zie het al helemaal voor me, lange tafels, mooie styling, heerlijke catering, entertainment en laat het personeelsfeest maar beginnen. Kortom wat mij betreft een unieke locatie waar je perfect zakelijk kunt genieten.

Groen genieten op het Friese platteland

Wat een geweldige plek, de Laape in Warten, op het Friese platteland. Deze locatie heeft werkelijk alles om een paar perfecte heidagen of teamdagen te organiseren. Ik zeg bewust dagen, want je kunt er met 18 personen overnachten. Een plek waar je zeker met elkaar in verbinding komt. Rustig, groen, duurzaam, geweldige catering mogelijkheden, genieten bij het kampvuur, varen en aanleggen bij de eigen aanlegsteiger, echt geweldig!

De Laape bestaat uit twee gebouwen die allebei een gedeelte vergaderzaal hebben in een kas en een deel slaapvertrekken. Op het ruime buitenterrein zijn veel voorzieningen getroffen voor interactie met elkaar en de natuur. Nog een leuk feitje. Dit gebied is uniek in Nederland door afwezigheid van omgevingslicht. Op een heldere nacht is de Melkweg goed zichtbaar. Overdag, zeker in de rustige maanden, kunt u IJsvogeltjes, Kiekendieven en zelfs een Zeearend ontmoeten. Ik sta te springen om hier een event te organiseren, dus ben je ook zo enthousiast en kun je mijn hulp gebruiken, let me know!

catering de Laape

Authentiek genieten in het oude Postkantoor

Vroeger was het oude postkantoor al het decor van bloeiende creativiteit, handel en verbinding leggen en dat is het nog steeds. Vanaf 2015 kun je bij Post Plaza Hotel & Grand Café overnachten, heerlijk culinair genieten en gebruik maken van verschillende ruimtes. Een ideale eventlocatie op een unieke plek waar echt alles klopt. Het thema ‘post’ komt op allerlei manier terug in dit hotel. De architectuur, de styling, de naamgevingen, de prachtige foto’s aan de wand, alles past bij elkaar en aan ieder detail is gedacht.

Post Plaza Leuwarden

En als we het toch over genieten hebben, ze hebben een eigen koffiebranderij en hun eigen bier, zo tof! Dus als je in de buurt bent ga zeker even langs voor een bakkie.

Zo Fries als het maar kan

Als je aan Friesland denkt, denk je aan water. Iedereen die mij een beetje kent weet dat ik niet zo dol ben op boten maar in Friesland…. De rust, de omgeving, de prachtige luchten, de puurheid. De locatietour sluiten we af bij Annage. Een groene locatie waar je kunt vergaderen met uitzicht op de Friese wateren en die, hoe kan het ook anders, verschillende outdoor activiteiten organiseren waaronder Skûtsjesilen.

En ja hoor, daar lagen ze klaar. De prachtige skûtsjes. Toch voor de zekerheid maar even gevraagd of je snel misselijk wordt op zo’n skûtsje, want het weer was nogal onstuimig en ik word al misselijk als ik aan een boot denk 🙂 Maar het antwoord was duidelijk ‘dat komt helemaal goed’.

skutsjesilen

Dus trossen los en gaan. Wat ben ik blij dat ik mee ben gegaan. Zo mooi, relaxed en heerlijk in de frisse lucht. Ook in deze coronaperiode kun je prima zakelijk zeilen op een skutsje. Als uitje, teambuilding of om te netwerken. Met iets minder mensen aan boord kun je prima 1,5 meter afstand houden. Ben je met een grotere groep, zoals wij tijdens de locatietour, zet dan meerdere boten in.

Na deze geweldige ervaring kwamen we, inderdaad niet misselijk, weer terug aan wal om verder te gaan met genieten. Er stond voor ons een zakelijk foodfestival klaar #loveit. Pizza, bio sapjes, koffie, hotdogs en heerlijke muziek van de band van onze eigen Mister Friesland Joep ‘At your Service’.

zakelijk foodfestival
 

Dus…..

 • Friesland is niet saai
 • Friesland is zonder files te bereiken
 • Friesland is echt even weg
 • Friesland is puur
 • Friesland is mooi
 • Friesland zorgt voor ontspanning
 • Friesland heeft prachtige unieke locatie
 • Friesland zorgt voor verbinding
 • Friesland is perfect voor heidagen, personeelsuitje, teamdagen of klantdagen

Kortom, in Friesland kun je echt Zakelijk Genieten!

Foto’s: Bianca de Wit

Wil je de blogs, deze plogs en alle andere nieuwtjes en tips van GenietMee niet missen, volg mij dan ook op InstagramLinkedIn of facebook

Geschreven door:GenietMee

GenietMee helpt je graag met de organisatie van je zakelijk live event

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

 1. Zakelijk Genieten in Friesland Deel 2 - GenietMee - […] de vorige tour door Friesland, waar we nogal enthousiast over waren zoals je kunt lezen via deze link, was…
 2. Zakelijk Genieten in Friesland Deel 2 - Geniet Mee - […] de vorige tour door Friesland, waar we nogal enthousiast over waren zoals je kunt lezen via deze link, was…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *